Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/9/4/uddnasglas.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2494 Historia | Uddnäs Glas och Solskydd

Historia

Lasses Glas startades 1982 av Lars-Göran Åstrand mer känd som Lasse. Han började tidigt att reparera takskyltar till arbetsfordon och kom på att han även kunde tillverka nya. 1986 började han på allvar att tillverka takskyltar under namnet Tabergsskylten. Under hela tiden höll han även på med vanliga glasmästeriarbeten.

2003 började Fredrik Nilsson hos Lasse och satte snart fart på framförallt uterumsförsäljningen. I maj 2005 köpte Fredrik Nilsson glasmästeridelen av Lasse och flyttade till Sjöhultsvägen 13 i Taberg. Samtidigt ändrades namnet till Lasses Glas eftr. TDG AB. TDG står för TabergsDalens Glasmästeri. Att namnet Lasse fick vara kvar beror dels på att det var inarbetat och på att Fredrik heter Lars i mellannamn.

Året är 2008 och man skriver den mörka och ogästvänliga månaden november, det är kallt och regnigt och den unga mannen (ganska ialla fall, okej då yngre medelåldern) från Lasses Glas i Taberg är på spaning för att eventuellt sälja ett uterum på fientligt territorium i Gränna. Plötsligt slås Fredrik av en idé, kanske Rendahls Glas är till salu, Olof är nog snart pensionsfärdig efter vad jag har hört och enligt honom själv är han gammal som fan. Efter en tid träffas en av de unga männen(jajajaja, yngre medelåldern) och han som var gammal som fan på en leverantörsfest och frågan om en ev. försäljning dyker upp, ett möte bokas och sedan är det kört.

En genuin kärlek till Gränna och till de båda bröderna Rendahl har uppstått, vad det beror på kan man fråga sig men i maj 2009 tar fredrik över Rendahls glas och stoppar in det i Lasses Glas, på köpet får man en riktig glasmästare i Per Rendahl det inte han kan göra med en glasbit är inte värt att göra. TDG får helt plötsligt en ny betydelse TabergsDalen Gränna glasmästerier. Om 20 år kanske även andra bokstäver kan läggas till eller vad sägs om S som i Smörvik eller R som i Ryd ( det utanför Örserum ) Ryds Glas är ju ett bra namn.

2018 är det så dags att skriva ett nytt kapitel i historien. Det är dags att lägga till Bokstaven F, F som i Falun! Men det blir omöjligt att uttala!Det får helt enkelt bli ett helt nytt namn, bolaget är det samma med samma organisationsnummer men nu ska namnet ändras till Uddnäs Glas & Solskydd och ligga i östra utkanten av Falun. Själv tycker jag att Uddnäs är ett vansinnigt vackert namn även om företaget nog rent tekniskt ligger i Hosjö. Men tanken är densamma, att serva falutrakten med bra glas och solskyddsprodukter till vettiga priser och ärliga affärer!