Bilglas

 

Bilglas är en viktig del av ditt fordon, en sliten eller skadad vindruta minskar din sikt väsentligt och har du otur kan ett stenskott i siktfältet skymma ett utspringande djur eller barn.

I första hand lagar vi rutan men beroende på skadans storlek (större än ca 2.5 cm) och placering kan det vara nödvändigt att byta rutan. Ett stenskott bör lagas så fort som möjligt för att minska risken att det växer till en större spricka. Dessutom sparar det tid, miljö och pengar.

Om du har en halv- eller helförsäkring betalar du normalt självrisken och försäkringsbolaget står för resten. Vi hjälper dig med kontakten med försäkringsbolaget.

Vad kostar det att byta bilruta? Det är olika från olika försäkringsbolag hur stor din självrisk är, vissa bolag har fast självrisk och vissa en procentsats, vilket framgår på ditt försäkringsbesked, det står ofta under rubriken, Bilglas, glas eller glasruta Har du procentsats så kollar vi naturligtvis upp exakt hur mycket det kostar så det inte blir en överraskning sen! Att laga ett stenskott kostar oftast 0-200 kr.

Vi servar både privatpersoner , företag och myndigheter med bilglasarbeten, bilrutebyten, stenskottslagningar och godkända backspeglar i Falun och närliggande orter som Svärdsjö, Sundborn, Vika, Hofors…..

I undantagsfall kan vi byta rutan hos dig, t ex om du renoverar en gammal raritet som kanske lackats om.

Vid byte lämnar du bilen på morgonen eller kvällen innan och den är vanligtvis färdig efter lunch. Lagning av stenskott tar vanligtvis ca 30 min.

Nyare bilar har ofta mycket elekronik monterat på vindrutan, det kan vara regnsensorer, imsensor, ljussensor, radar, kamera etc. Då kan det krävas att du kommer och visar upp bilen för att vi ska veta vilken ruta som behöver tas hem till din bil, det är inte ovanligt att det finns 5-7 olika rutor till samma bilmodell. Vissa bilar kräver kalibrering efter byte av vindruta, dessa rutor kan vi dessvärre än så länge inte byta. Vill du bli servad och personligt bemött i Falun / Hosjö är det oss du ska kontakta, vi tillhör ingen storkedja utan värnar om det lilla lokala.

 

Få bilglaset fixat i Falun

Jodå! Vi byter även på äldre bilar eftersom det är en liten passion, de stora stormarknadsbolagen, de säger ofta att det är JÄÄÄTTELÅÅÅNG leveranstid på rutor till äldre bilar bara för att slippa byta, det kan vara krångligt och de tjänar inte tillräckligt med pengar på gamla bilar, det gör inte vi heller men vi älskar att göra det så vi gör det ändå!